Uw Energiedeskundige

PASSIEF BOUWEN

Passiefbouw Wat?
Diensten?
Werkwijze?
Offerte?

Wat is een passiefhuis?

Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw waarbij de warmteverliezen door een doorgedreven isolatie zo beperkt zijn, dat er slechts een kleine naverwarming op de ventilatie nodig is.
Met het vermogen van een strijkijzer blijft een passiefhuis ‘s winters warm! Er moet dus geen klassiek verwarmingssysteem meer worden geïnstalleerd. Het totale energieverbruik van een passiefhuis is gemiddeld 75 procent lager dan een traditionele nieuwbouwwoning. (top)

Onze diensten

De basis van een zeer energiezuinig gebouw begint in de ontwerpfase. Een degelijke kennis van energiebehoefte, warmteverliezen en van de dimensionering van het ventilatiesysteem zijn absolute vereisten om een kwalitatief passiefhuisontwerp te waarborgen.

Passief bouwen

Bij de bouw van een passiefhuis worden talrijke subsidies en premies verleend door verschillende instanties. Hiervoor is een certificatie vereist. Wij verzorgen alle berekeningen en aanvragen.
Wij staan architect en bouwheer bij, vanaf het ontwerpproces. Zo ontstaat een maximale synergie tussen architectuur en energiezuinigheid. (top)

Plannen

Onze werkwijze

Wij maken gebruik van de nieuwste ontwerptool PHPP (PassiefHuis ProjecteringsPakket) om reeds in de ontwerpfase de energiezuinigheid van het gebouw te bepalen en onderbouwde beslissingen te nemen in functie van de kostenefficiëntie. Aan de hand van alle gebouw- en installatieparameters worden hun effect op het eindverbruik beoordeeld.

Heeft u als bouwheer of architect interesse in zeer energetisch voordelig of passief bouwen en wilt u zich voor uw project laten bijstaan vanaf de ontwerpfaze? Contacteer ons. (top)

 

home